Ik ben Rian Heeris
Fysiotherapeut

Welkom op de website van Schouwen actief van Rian Heeris – Eggers.
Ik ben praktijkhouder van Fysiotherapie Schouwen Actief.
Op mijn website vindt u informatie over de verschillende diensten en behandelingen. Tarieven en overige patiënten informatie vindt u onder de tab “Patienten informatie”

Ik vind klantvriendelijkheid erg belangrijk, dus als u vragen of opmerkingen heeft dan hoor ik het graag!

  • checkHand & pols
  • checkAstma
  • checkRevalidatie
  • checkNordic walking coach
  • checkPost operatieve coaching
  • checkSport begeleiding
  • checkMarathon

Schouwen actief coaching in beweging.

Ik ben afgestudeerd in 1975 
en ben sindsdien werkzaam als fysiotherapeut, voornamelijk in de eerste lijn in de particuliere praktijk en in zorg instellingen zoals de Duinen van Haamstede.
Indien noodzakelijk behandel ik ook patiënten aan huis.

Vanaf 1 januari 1998 tot februari 2008 was ik praktijkhoudster van Fysiotherapie Kerkweg-Oost te Waddinxveen in samen werking met de hoge school Leiden. In 2008 ben ik in Burgh-Haamstede komen wonen en heb Fysiotherapie Schouwen opgericht.

Ik sta in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) het CKR register en ben tevens Big geregistreerd . Ik was stagebegeleider voor diverse fysiotherapie opleidingen, waaronder de internationale hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan (particulier onderwijs) en Groningen. Ik ben nu ook werkzaam als extern gecommitteerde bij de eindexamens fysiotherapie, van hoge school Avans in Breda en tevens stagebegeleider voor de hoge school Leiden.

Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met patienten met diverse fysieke klachten en heb verschillende bijscholing gedaan waaronder manuele therapie. Ik heb ervaring met het werken met kinderen, het begeleiden van patiënten met chronisch benigne pijn en het werken met meervoudig gehandicapten 
(o.a. voor de stichting Gemiva).  Ik heb extra kennis over sportblessures en beweegprogramma’s.

Ik participeer in twee netwerken: het ZHPC als handtherapeut bij hand- en pols- aandoeningen in  samenwerking met het hand en pols  centrum in Goes. Tevens in het rapid recovery at sea traject een samenwerkingsverband met het van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Dit is  een postoperatief traject voor operaties aan knieën en heupen en schouders. Ik ben bezig met diverse collega’s om hiervoor een netwerk op te zetten op Schouwen Duiveland, in Zierikzee, Brouwershaven Bruinisse en Burgh Haamstede.

Ik ben als Fysiotherapeut verbonden aan door Sport Zeeland georganiseerde evenementen: Trail by the Sea

Instructeur Nordic Walking

Ik heb eerder ervaring opgedaan bij: zwangerschaps gerelateerde fysieke klachten en heb zwangerschapsgymnastiek gegeven

Medewerkster aan het project Astma thuis en op school. Dit is een programma voor ouders en kinderen met COPD.

Medewerker van het opstellen van de richtlijn KANS. klachten arm nek en schouder.

Ik ben mede oprichtster geweest van het programma, meer bewegen voor ouderen  in samen werking met het BOCK (beleid orgaan centrale kwaliteit) in Waddinxveen.